Louwagie slaat terug: “Dat toont aan dat we voor een stuk gelijk hadden”

Louwagie slaat terug: “Dat toont aan dat we voor een stuk gelijk hadden”

28-05-2021 08:45
33

Het rommelde een tijdje bij KAA Gent met trainerswissels en mindere resultaten, maar uiteindelijk werd toch Europees voetbal binnengehaald. In een interview aan Het Nieuwsblad praat Michel Louwagie over de situatie.

Louwagie blijft positief ondanks het mislopen van Play-Off 1 en de mindere resultaten dit seizoen. “De prijzen worden uitgedeeld aan de meet. En financieel zijn we gezond. Zo slecht is het hier niet gesteld. Ik kijk door de waan van dat resultaat.”

Met 24 goals voor en acht tegen in de laatste acht wedstrijden zette KAA Gent een sterke reeks neer. “Dát was de reden waarom we afscheid hebben genomen van Jess Thorup. Hoe vaak we niet aan Jess gevraagd hebben om er toch wat meer defensieve organisatie in te steken.”

HVH
Vanhaezebrouck zorgde voor de kentering. “Wij dachten dat Bölöni en De Decker het zouden kunnen. Daar zijn ze niet in geslaagd. Finaal heeft Hein dat er wél in gekregen. En hij is dan een offensief ingestelde trainer. De voorzitter en ik zijn door het slijk gehaald en niet alle kritiek was onterecht. Soms was dat er wel over.”

Uiteindelijk vindt Louwagie dat de beslissingen gerechtvaardigd kunnen worden. “Wat Hein aantoonde, betekent dat we voor een stuk toch gelijk hadden. Dat geeft mij voldoening.”