Waarom Genk in de Europa League-finale zal duimen voor Manchester United

Waarom Genk in de Europa League-finale zal duimen voor Manchester United

26-05-2021 18:00
2

KRC Genk heeft zich dankzij de tweede plek in de JPL verzekerd van een plekje in de derde kwalificatieronde van de Champions League, maar kan woensdagavond nog een extra goede zaak doen. Daarvoor moet het hopen op een goed resultaat in de finale van de Europa League tussen Manchester United en Villarreal. VoetbalPrimeur.be brengt meer uitleg.

De kans is bijzonder groot dat je op woensdagavond bij KRC Genk flink wat mensen zal zien die ook voor Manchester United duimen in de Europa League-finale. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer kan Genk namelijk een grote dienst bewijzen als het woensdagavond de finale van Villarreal wint.

Bij winst van Manchester United is KRC Genk namelijk zeker van een beschermde status in de derde voorronde van de Champions League en ontloopt het daarmee enkele grote clubs zoals Shakthar Donetsk, Benfica en AS Monaco

In die voorronde zal Genk dus tegen enkele 'mindere' tegenstanders uitkomen. Meer bepaald gaat het dan om PSV, Spartak Moskou, Galatasaray en Sparta Praag of Midtjylland.

Villarreal wint
Maar dat kan Genk vergeten als Villarreal juist de Europa League wint. In dat geval is Genk niet beschermd en moet het dus vrezen voor een confrontatie tegen kleppers Shakhtar Donetsk, Benfica of AS Monaco. De winnaar in de tweede voorronde tussen Celtic Glasgow en Rapid Wenen, Galatasaray of Midtjylland komt daar nog bij.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Champions League: Manchester City-Chelsea
De finale van de Champions League is niet van belang voor KRC Genk of Club Brugge: beide Premier League-giganten hebben zich sowieso al geplaatst voor de volgende editie van het miljardenbal. Toch zou het beide clubs op papier handiger uitkomen als Manchester City wint.

Als dat gebeurt, verhuist niet Chelsea maar Zenit Sint-Petersburg – de kampioen van Rusland, dat in 2019 zevende stond op de coëfficiëntenranking – naar Pot 1 van de Champions League. En dat zou de kans op een relatief gunstige Champions League-loting iets groter maken: Pot 2 is sowieso de Pot des Doods, maar Pot 1 lijkt minder sterk bezet in de breedte, zeker als Zenit er nog bij komt.

Potindeling Champions League 2020/2021
Pot 1: Bayern München (134.000), Manchester City (125.000), Atlético Madrid (115.000), Internazionale (53.000), Sporting Portugal (45.500), Lille OSC (14.000), Chelsea of Zenit Sint-Petersburg (96.000 of 50.000), Manchester United of Villarreal (112.000 of 62.000).

Villarreal-Manchester United wordt woensdag gespeeld in het Poolse Gdansk, onder toeziend oog van maximaal 9500 supporters. De Champions League-finale van zaterdag zou eigenlijk in Istanbul gespeeld worden, maar is voor het tweede seizoen op rij verplaatst naar Portugal: de UEFA heeft nog niet bevestigd hoeveel fans er naar het Estádio Do Dragão in Porto mogen, maar hanteert een maximum van zesduizend tickets per club. Beide wedstrijden beginnen om 21.00 uur Belgische tijd.