Moet Antwerp nog verder met Mbokani? Bleek maar een uitschieter

Moet Antwerp nog verder met Mbokani? "Bleek maar een uitschieter"

24-05-2021 11:45 Laatste update: 11:56
8

Antwerp heeft zondag nog een Europa League-ticket gepakt door Anderlecht te kloppen met 1-0. In de zomer is er alvast veel werk, weet ook Peter Vandenbempt. 

"Ondanks het succesje van gisteren is de Bosuil toch een gigantische sportieve werf", geeft Vandenbempt aan bij Sporza. "Er is veel werk op zeer korte tijd. Er moet een nieuwe sportieve directeur aangesteld worden, iemand met naam en faam en gewicht die meteen kan presteren. En de trainer, blijft het Vercauteren of iemand anders?"

Vandenbempt stelt zich ook de vraag of de dure Dieumerci Mbokani nog moet blijven. "Er is weer een hele lijst met spelers die einde contract zijn of gehuurd zijn met wie gesproken moet worden. Men moet ook eens nadenken hoe ver men wil gaan op basis van deze Play-Offs om Mbokani langer te houden. Die gigantische wedstrijd op Anderlecht bleek uiteindelijk maar een uitschieter te zijn."

Mbokani scoorde dit seizoen toch nog 14 doelpunten voor The Great Old, maar hoopt op zijn 35ste nog op een contract voor twee jaar. Voor Antwerp is dat natuurlijk een zwaar financiëel risico.