KAA Gent viseert Mechelen-man Vanderbiest: 'Racistische dingen gezegd'

KAA Gent viseert Mechelen-man Vanderbiest: 'Racistische dingen gezegd'

22-05-2021 23:01 Laatste update: 23:06
43

Het duel tussen KV Mechelen en KAA Gent eindigde nog in mineur, met een relletje tussen beide teams. Zo ging het onder meer over de Mechelse assistent-trainer Frederik Vanderbiest, die racistische uitspraken zou hebben gezegd tijdens die wedstrijd.

Het was niet duidelijk wat er werd gezegd, maar Vadis Odjidja hoorde wel racistische uitspraken van KV Mechelen assistent-trainer Vanderbiest. "Er zijn dingen gezegd die niet kunnen, ik wil er niet te veel over uitweiden", geeft Hein Vanhaezebrouck aan bij Eleven Sports.

Uitspraken die ook niet door de beugel konden voor Vanhaezebrouck. "Als iemand van mijn assistenten dat doet, moet hij nooit meer met mij werken", gaf de trainer van Gent na de partij aan.

Het kwam uiteindelijk tot een bijzonder tumultueus einde. "Er zijn dingen gezegd en geroepen geweest die zeker niet thuishoren op een voetbalveld. Misschien moet je eens aan hem vragen om het te herhalen voor de camera, maar ik denk niet dat hij dat durft. Er zijn dingen geroepen die voor mij absoluut racistisch zijn", aldus Odjidja.