Danjuma (ex-Club Brugge) wil naar het EK: Ik zou het héél graag willen

Danjuma (ex-Club Brugge) wil naar het EK: "Ik zou het héél graag willen"

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 15:30do 13-05-2021 om 15:30

Arnaut Danjuma hoopt dat hij met het Nederlands elftal mee mag naar het EK. Vrijdag wordt de voorselectie van bondscoach Frank de Boer bekendgemaakt en de ex-speler van Club Brugge hoopt stiekem op een selectie.

Danjuma (24) heeft twee interlands achter z'n naam staan. In z'n debuutwedstrijd tegen onze Rode Duivels wist hij meteen te scoren. Na de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland van 13 oktober 2018 werd Danjuma echter niet meer opgeroepen, maar dit seizoen rammelt hij weer aan de poort in Zeist. Hij scoorde vijftien keer in het Championship-seizoen en heeft daarmee zijn visitekaartje afgegeven. De vleugelaanvaller staat in de belangstelling van clubs uit de Premier League.

Danjuma hoopt stiekem op een belletje van De Boer, die drie extra spelers in zijn EK-selectie op mag nemen. "Ik zou heel graag voor m'n land uit willen komen", zegt hij tegen VoetbalPrimeur. "Dat heb ik al gedaan en ik heb zelfs mogen scoren voor m'n land. Dat gevoel is onbeschrijfelijk. Iedereen wil naar het EK. Dat is waar je als kleine jongen van droomt en waar je je wilt laten gelden."

"Maar ik ben niet degene die de touwtjes in handen heeft en de spelers selecteert", voegt hij daar meteen aan toe. Danjuma heeft enkel en alleen invloed op wat hij bij Bournemouth laat zien. Een vaak gehoorde uitspraak van voetballers, maar feitelijk geen speld tussen te krijgen. "Ik probeer m'n best te doen bij de club en wil zo goed mogelijk presteren. Of dat goed genoeg is of niet, is aan de bondscoach. Verder kan ik alleen maar afwachten. Ik heb geen contact gehad met de bondscoach, maar wel met mensen van de KNVB. Het is goed om te weten dat je in de gaten wordt gehouden. Mocht Nederland me nodig hebben, dan ben ik er honderd procent zeker klaar voor."

De naam van Danjuma werd na de degradatie van Bournemouth uit de Premier League steeds minder aan Oranje gelinkt, vooral doordat het Championship minder goed bekeken wordt. "Dat merk je wel, ja", beaamt Danjuma. "Er kijken minder mensen naar het Championship dan naar de Premier League en dat snap ik ook. De Premier League is de hoogste competitie, maar ik vind het Championship een zeer gerespecteerde competitie. Ik denk dat het naast de top-vijf (van Europa, red.) de grootste competitie ter wereld is. Het is qua niveau gewoon heel goed."

En het niveau van het Championship is de afgelopen jaren ook steeds verder gegroeid. Het beeld dat alles gericht is op kick and rush klopt volgens Danjuma niet. "Dat is een ouderwetse gedachte, dat is al jaren niet meer zo", reageert hij.

Danjuma is geboren in het Nigeriaanse Lagos en zou dus ook nog voor Nigeria uit kunnen komen, al is alles gericht op het Nederlands elftal. "Ik hoorde laatst nog van de interesse van Nigeria, maar dat ik al voor Nederland heb gespeeld, zegt iets. Ik ga niet zomaar voor Nederland uitkomen als ik niet voor dat land wil spelen. Ik heb de optie om over te stappen, maar ik sta achter m'n keuze voor Nederland."

Kansen op het EK
Danjuma heeft er vertrouwen in dat Nederland kan presteren op het EK. "Nederland is sportief altijd heel goed geweest als je kijkt naar de spelers die ervoor hebben gespeeld. De Ruud van Nistelrooys, de Arjen Robbens, de Robin van Persies, dat zijn grote namen. Clarence Seedorf, noem ze maar op."

"Ik heb het gevoel dat we die standaard nog steeds hebben omdat we bevoorrecht zijn geweest met zulke grote spelers. Het is belangrijk om daarnaar te streven. Of het realistisch is dat we het EK kunnen winnen is afwachten, maar persoonlijk heb ik er zeker vertrouwen in", vervolgt hij. "Het is zeker haalbaar om daar een goede prestatie neer te zetten, daar ben ik van overtuigd. Nederland heeft vaker verrast op grote toernooien en blijft voetballend een sterk land. Er zijn weinig landen waar de spelers zo'n opleiding hebben gehad als in Nederland."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws