Wanneer Carrasco scoort bij Atlético Madrid is het zeker van puntengewin

13-05-2021 13:28 Laatste update: 14-05-2021 14:56

Atlético Madrid staat op de eerste plaats in de Primera Division. Met nog twee wedstrijden te gaan telt het 4 punten meer dan FC Barcelona en 5 punten meer dan Real Madrid (dat donderdagavond nog speelt). De titel is binnen handbereik voor de troepen van Diego Simeone.

Wie een grote rol speelt in de goede prestaties van Atlético Madrid is Yannick Ferreira-Carrasco. De Belgische vleugelaanvaller kwam twee seizoenen geleden terug vanuit China en haalde bij Atlético opnieuw zijn beste niveau. Dit seizoen kwam de 27-jarige Belg 28 keer in actie voor de Madrilenen. In die 28 wedstrijden wist de vleugelaanvaller 6 keer te scoren en 8 assits te geven. En als Carrasco scoort dan zijn ze zeker van minstens een punt.

Celta Vigo 0-2 Atlético Madrid
Carrasco opende zijn rekening dit seizoen in dewedstrijd tegen Celta Vigo in oktober. De flankaanvaller verzekerde de zege in de allerlaatste minuut van de blessuretijd met de 0-2. Eerder had Luis Suarez er 0-1 van gemaakt.

Atlético Madrid 1-0 FC Barcelona
Onze langenoot wist het enige doelpunt te maken in de topper tegen FC Barcelona in november. Carrasco opende de score in de toegevoegde tijd van de eerste helft. Door de enige treffer te maken werd hij ook verkozen tot man van de wedstrijd. Een heel belangrijk doelpunt in de titelstrijd, zal later blijken.

Real Betis 1-1 Atlético Madrid
De enige wedstrijd waarin Carrasco tot scoren kwam maar niet werd gewonnen. De aanvaller wist na 5 minuten al de score te openen, maar zag zijn openingstreffer een kwartier later al uitgewist worden door Cristian Tello.

Atlético Madrid 5-0 SD Eibar
Atlético won een week later met ruime cijfers van staartploeg Eibar. Het werd maar liefst 5-0. Carracso nam één doelpunten voor zijn rekening.

Atlético Madrid 2-0 SD Huesca
Voor de derde week op rij wist Carrasco het doel te vinden. Deze keer maakte Carrasco de 2-0 op tien minuten van het einde en bezorgde Atlético opnieuw de volle buit.

Atlético Madrid 2-1 Real Sociedad
Woensdagavond zette Atlético een reuzenstap richting de titel door opnieuw te winnen. Het won haar wedstrijd met 2-1 tegen Real Sociedad met doelpunten van Angel Correa en onze landgenoot Carrasco. Carrasco opende na een kwartier de score al.

Carrasco scoorde zes keer dit seizoen in La Liga en telkens belangrijke doelpunten. Als Carrasco nog twee keer scoort en deze reeks blijft verder lopen, dan mag Carrasco straks de beker van La Liga in de lucht steken.