Joos: Play Offs oneerlijk? De gehele competitie is niet eerlijk

Joos: "Play Offs oneerlijk? De gehele competitie is niet eerlijk"

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 10:42do 13-05-2021 om 10:42

De voorbije weken is er al heel wat gezegd geweest over de halvering van de punten, vooral uit het kamp van Club Brugge. 'De halvering van de punten is oneerlijk voor de leider in de stand', werd meermaals gezegd. Filip Joos sprak met Sporza over die uitspraak en maakt er een serieuze kanttekening bij.

16 punten voorsprong op het einde van de reguliere competitie. Aan het begin van de Play Offs zijn dat er nog maar 8, wat op veel tegenval kan rekenen bij de omgeving van Club Brugge. Filip Joos snapt enerzijds wel de frustraties maar wil hier toch een serieuze kanttekening bij maken. "Tegen iedereen die zegt dat de play-offs oneerlijk zijn, zou ik een keer willen zeggen dat het oneerlijk is dat je aan een competitie begint waarin een club als KV Mechelen goed moet nadenken of ze anderhalf miljoen kunnen betalen voor een speler als Ferdy Druijf, maar Club Brugge zomaar 8 miljoen kan neertellen voor Bas Dost. De ene ploeg heeft een zak geld, ook bijvoorbeeld OH Leuven en Beerschot, op een andere manier dan wel, maar andere ploegen hebben peanuts. De competitie an sich is oneerlijk", vertelt Joos bij Sporza.

Joos is alleszins een voorstander van de Play Offs. "Ik ben voor de play-offs omdat je dan per definitie goeie matchen krijgt. Spannende matchen ook. Stel dat het er nog om gaat in de allerlaatste match en Genk gaat winnen op Club Brugge, dan heeft Genk misschien 16 op 18 gehaald in de play-offs. Wie dat kan...", sloot Joos af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws