Als we onze lat niet hoger leggen, zal dit blijven gebeuren. Dit is niet normaal

Als we onze lat niet hoger leggen, zal dit blijven gebeuren. Dit is niet normaal"

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 09:51do 13-05-2021 om 09:51

Woensdagavond speelden KRC Genk en RSC Anderlecht 1-1 gelijk, het was een goede wedstrijd van RSC Anderlecht. Maar de aandacht ging vooral naar de VAR, het VAR-busje was te laat waardoor de wedstrijd met een kwartier uitgesteld werd. Trainer Vincent Kompany was na afloop kritisch over de VAR.

Vincent Kompany was tevreden met de prestatie van zijn ploeg maar teleurgesteld over het resultaat. Kompany was ook niet te spreken over het optreden van de VAR. Het VAR-busje was te laat gereserveerd waardoor het niet tijdig kon ingezet worden, waardoor de wedstrijd uitgesteld werd. "We zitten in een mooi stadion, met een prachtig veld. Deze spelers brengen het Belgische voetbal iets bij. Volgens mij is dit ook een wedstrijd die je best in het buitenland mag laten zien. We hebben een product waar we trots op mogen zijn, maar dan gebeurt dit. Dit hoort niet op dit niveau", vertelde Vincent Kompany aan Sporza.

Het is niet de eerste keer dat de VAR slechte punten krijgt tijdens de competitie. "Als wij allemaal onze verantwoordelijkheid nemen, op en naast het veld, en wij op elk moment van onze spelers de nodige intensiteit vragen, dan hoor je hier plots dat ze het VAR-busje vergeten te bestellen zijn. Tja, dan zeg ik: deze competitie verdient beter. Het valt geregeld voor dat zulke zaken gebeuren. Als we onze lat niet hoger leggen, zal dit blijven gebeuren. Dit is gewoon niet normaal", besloot de Anderlecht-coach.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws