Degryse countert halvering met voorstel: twee punten voor zege in reguliere fase

Degryse countert halvering met voorstel: twee punten voor zege in reguliere fase

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 15:35wo 12-05-2021 om 15:35

Terwijl Club Brugge haar voorsprong beetje bij beetje ziet afbrokkelen, steekt de kritiek op het Play-Off-systeem weer nadrukkelijk de kop op. Vooral de halvering van de punten is bij velen een doorn in het oog. Marc Degryse schuift daar een oplossing voor naar voren.

Filip Joos bond dinsdag de kat de bel aan in de voetbalpodcast 90 Minutes, maar de credits voor het idee komen wel degelijk bij Degryse terecht. Die had het volgende voorstel: pas geen halvering meer toe bij de start van de Play-Offs, maar deel tijdens de reguliere competitie slechts twee punten uit voor een overwinning. Een gelijkspel blijft één puntje waard.

Ook in de Play-Offs zelf verandert er niets. Daar staan er nog steeds drie punten op het spel per overwinning en één bij een draw. Op die manier zouden twee vliegen in één klap geslagen worden: er is geen halvering meer, waardoor niemand nog het vervelende gevoel heeft om zuurverdiende punten te moeten inleveren, én de kans wordt klein om een onoverbrugbare voorsprong uit te bouwen waardoor de spankracht zou verdwijnen.

Joos vindt het zelf alvast een uitstekend idee van Degryse, al gaat hij niet mee met het vaak terugkerende gezeur over de puntenhalvering. "De competitie an sich is oneerlijk", zet hij de grote clubs op hun plaats. Joos heeft het vooral moeilijk met de ongelijke verdeling van de tv-gelden, waardoor pakweg Club Brugge gemakkelijker geld op tafel kan leggen voor een nieuwe aankoop dan bijvoorbeeld Royal Excel Moeskroen. "Wij kijken naar de race tussen een volbloedpaard en een kreupel paard. Club Brugge is een paard dat piekfijn verzorgd wordt. Moeskroen is een pony", luidt zijn metafoor.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Welk systeem verkies jij?

Het idee van Degryse
21%
Het huidige systeem
20%
Een Play-Off-systeem, maar zonder enige puntenvermindering
13%
Een klassieke competitie zonder Play-Offs
46%
(233 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws