Lucumi over de titelkansen van KRC Genk: Dat heeft geen zin

Lucumi over de titelkansen van KRC Genk: "Dat heeft geen zin"

12-05-2021 10:30
2

KRC Genk staat op vijf punten van leider Club Brugge, maar titelambities worden er nog niet uitgesproken. Ook niet door Jhon Lucumi, de rots in de branding in de Limburgse defensie. 

"Het heeft geen zin om te ver te willen vooruitkijken", aldus Lucumi bij Het Belang Van Limburg. "Het enige wat wij moeten doen, is proberen de volgende wedstrijd te winnen. Slagen we daar nog vier keer in, dan zullen we wel zien hoe ver ons dat brengt. Maar eerst dus die thuismatch tegen Anderlecht." 

Lucumi zelf is alvast in topvorm de laatste weken. "Ik denk vooral dat we individueel allemaal sterk presteren, omdat de ploeg zo goed draait. Maar het klopt wel dat hoe meer er in een wedstrijd van me verwacht wordt, hoe groter de focus is. In de topwedstrijden word ik zwaarder op de proef gesteld, waardoor ik naar een hoger niveau word gestuwd."

Lucumi is dit seizoen één van de meest betrouwbare soldaten bij KRC Genk. Hij kon starten in maar liefst 33 van de 36 wedstrijden. Daarmee staat hij samen met Daniel Munoz en Paul Onuachu aan kop.