UPDATE: ‘Broos neemt oude bekende mee als assistent bij Zuid-Afrika’

UPDATE: ‘Broos neemt oude bekende mee als assistent bij Zuid-Afrika’

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 15:25wo 05-05-2021 om 15:25

Laatste update: woensdag 12 mei 2021 om 12:45wo 12-05-2021 om 12:45

Op zijn 69e heeft Hugo Broos een nieuwe uitdaging gevonden. De oud-trainer van onder meer RSC Anderlecht en Club Brugge gaat aan de slag als bondscoach van Zuid-Afrika. Erg lang hoefde hij niet over het voorstel na te denken, blijkt uit zijn eerste reactie.

Op de website van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond geeft Broos aan dat hij opgewonden is over zijn nieuwe avontuur. Hij spreekt er vol lof over zijn kersverse werkgever. "Zuid-Afrika heeft een rijke voetbalgeschiedenis en behoort tot de grootmachten van dit continent. Ik word de trainer van een echt voetballand met een enorm potentieel", vertelt hij.

Broos gaat naar eigen zeggen op zoek naar nieuwe, hongerige spelers. "Ik wil voor een sterk Bafana Bafana opbouwen met het oog op de toekomst", licht onze landgenoot zijn visie toe. Deelname aan een groot toernooi ligt niet meteen in het verschiet voor Broos. Zuid-Afrika eindigde immers pas als derde in haar kwalificatiepoule voor de komende Africa Cup, waardoor het zich niet wist te plaatsen.

Des te jammer voor onze landgenoot, die erg fijne herinneringen heeft aan het toernooi. In 2017 beleefde Broos namelijk een geweldige triomf door Kameroen naar de Afrikaanse titel te loodsen. De eerstvolgende uitdaging voor hem en zijn spelers wordt dan ook het WK in Qatar. De kwalificatiecampagne voor dat toernooi moet nog van start gaan.

Update: Hugo Broos neemt Cedomir Janevski mee als assistent bij Zuid-Afrika. De coach is een oude bekende in de Belgische voetbalwereld. Janevski trainde in het verleden Moeskroen, Waasland-Beveren, Bergen, KAA Gent en Club Brugge. Bij die laatste won hij in 2007 de beker van België.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws