Spaanse voetbalbond wijst beroep af: Barça en Koeman zoeken het hogerop

Spaanse voetbalbond wijst beroep af: Barça en Koeman zoeken het hogerop

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 14:35wo 05-05-2021 om 14:35

De Spaanse voetbalbond, RFEF, heeft het beroep van FC Barcelona tegen de schorsing van trainer Ronald Koeman afgewezen. De Catalanen stappen nu naar het TAD, de Spaanse arbitragecommissie, in de hoop dat Koeman aankomende zaterdag alsnog op de bank kan zitten tijdens het duel met Atlético Madrid.

Dat meldt Barcelona via de clubwebsite. Koeman ontving in het competitieduel met Granada een rode kaart, omdat hij volgens het officiële rapport 'wat een figuur' zou hebben gezegd tegen de vierde man. Daarvoor was de Nederlandse trainer al gewaarschuwd door de scheidsrechter.

Koeman kreeg vervolgens een schorsing van twee wedstrijden toebedeeld door de Spaanse voetbalbond, waartegen Barça in beroep ging. De trainer en club droegen als argument aan dat de scheidsrechter Koeman juist beledigde en niet andersom. De Spaanse bond wijst dit argument echter van de hand.

Wanneer ook het TAD de schorsing niet terugdraait, zal aankomende zaterdag Alfred Schreuder als eindverantwoordelijke op de bank zitten tegen Atlético. Afgelopen zondag, tijdens het duel met en in Valencia, nam Schreuder ook al de honneurs waar. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws