Courtois duidt voorkeur aan tussen Onuachu (KRC Genk) en Dost (Club Brugge)

Courtois duidt voorkeur aan tussen Onuachu (KRC Genk) en Dost (Club Brugge)

02-05-2021 16:53
1

In de Champions' Play-Offs krijgen we met de voorhoedes van KRC Genk en Club Brugge twee enorm goede aanvalslinies te zien. Vincent Mannaert gaf eerder aan dat hij die van Club Brugge niet zou inruilen voor die van Genk. Imke Courtois denkt niet helemaal hetzelfde.

Met Paul Onuachu en Bas Dost hebben KRC Genk en Club Brugge elk een uitstekende spits in de rangen. Onuachu is dit seizoen topschutter van de JPL, terwijl Dost zijn kunnen al bewees in onder andere de Bundesliga en bij het Portugese Sporting CP.

Wie de beste van de twee is, is voor velen een vraagstuk. Courtois heeft haar voorkeur, zij zou namelijk Onuachu boven Dost verkiezen. "Maar ik denk toch dat ik Onuachu, topscorer én ook nog een belangrijk aanspeelpunt, boven Dost zou verkiezen", klonk het in De Zondag.

Toch ziet Courtois nog flink wat meer talent rondlopen bij Club Brugge en krijgt niet elke speler van KRC Genk de voorkeur op die van Club Brugge. "Ik vind Lang-De Ketelaere toch beter dan Bongonda-Ito", gaf ze nog aan.

Dost was in de Belgische competitie bij Club Brugge goed voor acht doelpunten in dertien wedstrijden en scoorde dus om de 125 minuten. Onuachu zit aan dertig doelpunten in 34 partijen. Hij scoort om de 89 minuten.