Strijd om Henry barst helemaal los: 'Buitenlandse ploegen informeren bij OHL'

Strijd om Henry barst helemaal los: 'Buitenlandse ploegen informeren bij OHL'

01-05-2021 22:02

Oud-Heverlee Leuven was één van de revelaties dit seizoen, maar gaf in het slot toch nog een plekje in de nacompetities uit handen. Toch kon het terugblikken op een mooi seizoen en was vooral Thomas Henry één van de uitblinkers. Zorgt dat ook voor een transfer?

De aanvaller werd al gelinkt aan enkele Belgische topclubs, waaronder Royal Antwerp FC, maar ook het buitenland lonkt voor Henry. Flink wat ploegen tonen interesse in Henry en volgens Jeunes Footeux zijn maar liefst negen clubs geïnteresseerd in de diensten van Henry.

Meer bepaald gaat het om Angers, Stade Reims, Montpellier, Brighton, Mainz 05, Werder Bremen, Udinese, Genoa en Celta de Vigo die interesse tonen. Met zijn 21 doelpunten en zes assists in 31 partijen lijkt Henry alvast klaar voor een nieuwe stap in zijn carrière.

OHL zal Henry, die nog een contract tot medio 2023 heeft bij de club, echter niet zomaar laten gaan en vraagt de nodige miljoenen. Geld dat het ook nodig zal hebben om opnieuw te bouwen. Zo dreigt het ook nog Xavier Mercier en Kamal Sowah te verliezen.