KAA Gent wil meewerken aan vertrek: Als je zijn prestaties ziet, is dat normaal

KAA Gent wil meewerken aan vertrek: "Als je zijn prestaties ziet, is dat normaal"

01-05-2021 11:00
10

KAA Gent heeft zich na een moeilijk seizoen last-minute weten plaatsen voor de Europe Play-Offs. De voorbije weken deden de Buffalo’s dat zonder Niklas Dorsch, die echter wel gegeerd is op de transfermarkt. Hein Vanhaezebrouck sluit een vertrek deze zomer niet uit.

In Gent waren er de voorbije dagen al gesprekken met Dorsch. "Niklas is een jongen met heel veel kwaliteiten en heel veel ambitie. Er is ook interesse voor hem. Hij speelt bij de nationale ploeg van de beloften van Duitsland. Sorry, dat is geen klein land. Als je daarbij zijn prestaties bij ons ziet, is het normaal dat er interesse is. Het is een speler met kwaliteiten, hij moet van ons absoluut niet weg", aldus Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws.

Toch houdt men bij Gent rekening met een vertrek. "Maar als de ambitie er is bij hem én er is een serieus bod van een heel interessante club, dan moeten wij daar als club ook rekening mee houden. Ik heb nog nooit iemand tegengehouden die een geweldige stap kan zetten. We gaan hem niet laten vertrekken voor een appel en een ei, dan is het beter dat wij hem houden."

Dorsch komt sinds vorige zomer uit voor Gent, toen hij voor ruim 3,5 miljoen euro werd overgenomen van de Duitse tweedeklasser Heidenheim FC. Zijn contract bij de Buffalo’s loopt nog tot medio 2024, terwijl zijn marktwaarde inmiddels is opgelopen tot zeven miljoen euro. Afwachten of Dorsch volgend seizoen nog uitkomt voor Gent.