Vercauteren zag onnodige nederlaag: Genk is ontsnapt, geen verschil in kwaliteit

Vercauteren zag onnodige nederlaag: "Genk is ontsnapt, geen verschil in kwaliteit"

01-05-2021 07:01
19

Royal Antwerp FC leed op de openingsspeeldag van de Champions Play-Off meteen een zure thuisnederlaag tegen KRC Genk: 2-3. In het laatste kwart van de partij gaf The Great Old een voorsprong nog uit handen. Na Birger Verstraete vond ook Frank Vercauteren die uitslag onnodig en onverdiend.

"We eindigen met een resultaat dat niet de weerspiegeling is van de wedstrijd", liet de trainer van Antwerp optekenen bij Sporza. "In de tweede helft stond er gedurende een halfuur maar één ploeg op het veld." Waarom zijn elftal nadien toch de controle over de wedstrijd verloor, daar heeft Vercauteren het raden naar. Misschien speelde het fysieke wel een rol, vermoedt hij.

"Ik kan mijn spelers weinig verwijten. We blijven alleen nog een aantal foutjes maken en die zijn vandaag keihard afgestraft", vindt Vercauteren. "Genk is ontsnapt, al is het ook hun verdienste dat ze teruggekomen zijn. Er was helemaal geen verschil in kwaliteit."

Door de nederlaag begint Antwerp natuurlijk met een flinke opdoffer aan de nacompetitie. Het zakt al meteen van plek twee naar drie, aangezien Genk over Stamnummer Eén is gewipt. Het verschil tussen beide uitdagers bedraagt wel slechts één punt.