Toen Noa wegging bij Ajax, ben ik daar toch een drietal dagen ziek van geweest

"Toen Noa wegging bij Ajax, ben ik daar toch een drietal dagen ziek van geweest"

28-04-2021 16:10
7

Voor Club Brugge staan belangrijk weken voor de boeg. Aanstaande zondag speelt het de topper in eigen huis tegen RSC Anderlecht. Bij winst neemt Club een grote stap richting een volgende titel, daarom rekent het op Noa Lang. De Nederlander kwam in september over van Ajax en bewees meteen zijn meerwaard. Vader, Jeffrey Lang, sprak over zijn zoon met Het Nieuwsblad in aanloop naar de Play Offs.

De statistieken van Noa Lang zijn ronduit indrukwekkend, de aanvallend ingestelde speler wist in 24 wedstrijden 14 keer te scoren en 8 assists te geven. Lang is ook de voornaamste kandidaat voor de prestige prijs Profvoetballer van het jaar. Club Brugge rekent op haar goudhaantje om ook in de Play Offs het verschil te maken.

De papa van Lang, Jeffrey Lang, sprak uitgebreid met Het Nieuwsblad over zijn zoon en Club Brugge. "Toen Noa wegging bij Ajax, ben ik daar toch een drietal dagen ziek van geweest. Noa was vorige zomer écht gefocust op Ajax. Brugge was geïnteresseerd, maar hij wilde niets weten van andere clubs. In de eerste matchen kreeg hij maar een paar minuten, helemaal niet tegen zware tegenstanders. Hij zei: 'Pa, dit ga ik niet nog een jaar rekken.' Eens akkoord gingen we eten met de mensen van Club in Den Haag. Een paar dagen later zag Noa in Knokke-Heist de trainer en had hij helemaal een goed gevoel. 'Pa', zei hij, 'als je dit complex ziet... Niet normaal!' Noa houdt van professionaliteit, hij was meteen verkocht. Achteraf gezien de beste stap die hij kon maken", vertelt Jeffrey Lang aan Het Nieuwsblad.

De papa van Noa Lang hoopt steevast dat er snel weer publiek zal worden toegelaten. "Wacht tot er publiek bij is. Dan gaat hij helemaal los. Niet dat hij zou gaan overdrijven of zo, maar Noa is een speler die leeft van de fans. Hij heeft het er wel eens over... 'Als ze straks met 30.000 mijn naam zullen scanderen...'", aldus papa Lang.