Genk-speler Muñoz droomt al van stap hogerop: 'België was een eerste stap'

Genk-speler Muñoz droomt al van stap hogerop: 'België was een eerste stap'

28-04-2021 13:25
3

KRC Genk heeft de laatste jaren flink wat sterkhouders zien vertrekken en moest afscheid nemen van spelers zoals Ruslan Malinovskyi, Leandro Trossard en Wilfred Ndidi. Het lot van een Belgische club, dat ook Daniel Munoz snel dreigt te zien vertrekken.

De Colombiaanse verdediger werd afgelopen zomer overgenomen van Atlético Nacional en is één van de basispionnen in het team van John van den Brom. Genk is ook zijn eerste Europese club, maar als het van hem afhangt zeker niet zijn laatste.

Munoz droomt er namelijk nog steeds van om nog een stap hogerop te zetten en een transfer naar een mooie buitenlandse club te versieren. "Het is mijn doel om naar een van de grote Europese competities te gaan en door naar België te komen heb ik al een eerste stap gezet", geeft hij aan in Sport/Voetbalmagazine.

Al is Genk er dankzij de goede reputatie van de vele vertrokken spelers ook in geslaagd om Munoz uberhaupt naar België te lokken. "Ik wist dat als ik naar hier zou komen, twee goeie seizoenen spelen, een trofee winnen en me op het Europese toneel zou kunnen tonen, ik dan interesse zou kunnen wekken uit een grote competitie", aldus Munoz.

De 24-jarige verdediger zette bij Genk zijn handtekening onder een contract tot medio 2024. Dit seizoen kwam hij 38 keer uit voor Genk en was hij goed voor één doelpunt en zeven assists.