De verloren zonen van KAA Gent: Volgt er een uittocht van dure vogels?

De verloren zonen van KAA Gent: Volgt er een uittocht van dure vogels?

28-04-2021 12:00 Laatste update: 22:46
8

Nu de zomermercato met rasse schreden nadert, hopen de Belgische clubs weer zaakjes te doen. Dan doelen we niet enkel op witte merels aantrekken, maar evenzeer op een financiële slag slaan op uitgaand vlak. De voorbije maanden plaatsten onze G5-clubs alvast enkele jongens nadrukkelijk in het uitstalraam door hen te verhuren. Tijd voor een stand van zaken vanwege VoetbalPrimeur.be. In deze aflevering: de verloren zonen van KAA Gent.

Tim Kleindienst - Heidenheim
De 25-jarige Duitser werd afgelopen zomer nog voor miljoenen binnengehaald. Een doorbraak bij Gent zat er echter niet in waarna Kleindienst afgelopen winter door Gent terug naar zijn ex-club werd gestuurd. Bij Heidenheim, de nummer zes in de Duitse tweede klasse, komt de aanvaller weer boven water. In twaalf wedstrijden scoorde hij maar liefst tien keer. Knappe statistieken die hem mogelijk volgend seizoen een nieuwe kans bij Gent opleveren.

Basisplaatsen - invalbeurten: 12 - 0
Selecties: 12
Speelminuten: 1006’
Doelpunten: 10
Assists: 0

Brecht Dejaegere - Toulouse
Wie we volgend seizoen waarschijnlijk niet terug zien bij Gent is Dejaegere. Onze 29-jarige landgenoot is al een heel seizoen lang een vaste waarde bij het Franse Toulouse en mag dromen van promotie naar de Ligue 1. De aankoopoptie van Dejaegere wordt naar alle waarschijnlijkheid dan ook gewoon gelicht. Zou Gent zich de deal al beklagen?

Basisplaatsen - invalbeurten: 27 - 3
Selecties: 30
Speelminuten: 2221’
Doelpunten: 2
Assists: 10

Franko Andrijasevic – HNK Rijeka
Ook Andrijasevic doet het dit seizoen uitstekend op uitleenbasis. De Kroaat bewijst zijn waarde dit seizoen bij ex-club HNK Rijeka. In eigen land is de aanvaller dé man. Met de aanvoerdersband rond de arm scoorde Andrijasevic al elf keer voor zijn club. Gent zal het graag zien gebeuren. Het contract van de Kroaat loopt namelijk af in 2022, deze zomer kan Gent dus nog een mooie som vangen.

Basisplaatsen - invalbeurten: 35 - 0
Selecties: 35
Speelminuten: 2998’
Doelpunten: 11
Assists: 7

Giorgi Kvilitaia - Famagusta
Gent heeft een heleboel dure vogels die het momenteel in het buitenland stalt. Kvilitaia is er daar eentje van. In 2018 werd hij nog voor 3 miljoen euro weggehaald bij Rapid Vienna, nu wordt de spits uitgeleend aan het Cypriotische Famagusta. Daar doet de aanvaller het niet slecht, zo bewijzen zijn statistieken. Ook Kvilitaia staat nog één jaar onder contract bij Gent.

Basisplaatsen - invalbeurten: 27 - 3
Selecties: 31
Speelminuten: 2371’
Doelpunten: 15
Assists: 2

Jordan Botaka - Charleroi
Ook in eigen land heeft Gent huurlingen rondlopen. Zo mag Botaka het sinds de winter bij Charleroi proberen. Dat avontuur vergaat hem voorlopig beter dan zijn avontuur in Gent. Botaka is regelmatig basisklant bij de Waalse club. Of het genoeg is om volgend seizoen weer een kans te krijgen bij Gent is wel nog maar de vraag. Charleroi heeft ook een optie tot aankoop.

Basisplaatsen - invalbeurten: 10 - 1
Selecties: 12
Speelminuten: 779’
Doelpunten: 0
Assists: 1

Eric Smith – FC St. Pauli
Ten slotte is er ook nog Smith. De Zweedse middenvelder wordt al sinds 2019 steevast uitgeleend. Sinds afgelopen winter mag Smith het proberen bij traditieclub St. Pauli. Een groot succes is dat echter niet, al gooien ook vooral blessures roet in het eten. De optie tot aankoop die de Duitse club bezit lijkt dan ook niet te worden gelicht op het einde van het seizoen. Zijn contract bij Gent loopt nog tot 2022.

Basisplaatsen - invalbeurten: 4 - 1
Selecties: 5
Speelminuten: 293’
Doelpunten: 0
Assists: 1

Conclusie
KAA Gent heeft een heleboel dure vogels die momenteel op uitleenbasis het mooie weer maken. De vraag is echter of Gent de verloren zonen een nieuwe kans wil geven of de spelers toch vooral ten gelde wil maken. Met enkele contracten die in 2022 aflopen lijkt dat laatste de meest voor de hand liggende keuze. Gent lijkt zich dus op te maken voor een drukke zomer.