Strengere VAR en regels in JPL: 'Dan wordt er meteen geel getrokken'

Strengere VAR en regels in JPL: 'Dan wordt er meteen geel getrokken'

Gepubliceerd: dinsdag 27 april 2021 om 15:13di 27-04-2021 om 15:13

Scheidsrechtersbaas Bertrand Layec presenteerde de cijfers van de VAR in het afgelopen seizoen. In 306 wedstrijden waren er 137 belangrijke tussenkomsten van de VAR. 121 werden correct beoordeeld, 16 fout, een percentage van 88 procent.

Dat cijfer stemt tevredenheid en er zullen dan ook geen veranderingen in de regels worden ingebracht. Wel zullen bepaalde regels strenger worden toegepast. “Er zal sneller geel worden gegeven voor acties die het imago van het voetbal bezoedelen en een gebrek aan respect voor de refs inhouden”, zegt Layec. “Zo zullen we niet aanvaarden dat er opstootjes ontstaan. Vanaf dat moment zullen de aanstokers, van elk team één speler, een gele kaart krijgen. Dus geen duw- en trekwerk meer.”

Zaken die de refs niet zien, zoals het afhouden van een speler terwijl de bal er niet is zal bestraft worden met geel. “Daar komt de VAR te hulp. We hameren ook op respect voor de refs. We kennen wel het verschil tussen frustratie en protest. Spelers die niet betrokken waren in de fase en vanop tien meter komen aanlopen om te protesteren, zullen geel krijgen. Er moet respect zijn”, wordt Layec geciteerd door Het Nieuwsblad.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws