Club Brugge NXT eindigt laatste, maar: We mogen tevreden zijn

Club Brugge NXT eindigt laatste, maar: "We mogen tevreden zijn"

27-04-2021 11:15
10

Club Brugge NXT is laatste geëindigd in Eerste Klasse B. Het haalde amper 13 op 84, maar coach Rik De Mil is toch tevreden. Hij zag heel wat jongens groeien doorheen het seizoen. 

Club NXT verkleint namelijk de kloof naar de A-ploeg. "Voor mannen als Ignace Van der Brempt en Thomas Van den Keybus, die hun kans al kregen in 1A, is het een meerwaarde om te kunnen spelen met Club NXT", verklaart De Mil bij Het Nieuwsblad. "Als je in 1B je hoofd boven water kan houden en daar tot de besten van het team behoort, dan kan je in 1A ook je mannetje staan. Ze doen ervaring op en krijgen meer vertrouwen."

Toch geeft De Mil toe dat hij liever niet laatste was geworden. "We hadden op meer gehoopt. We hebben weken hard gewerkt zonder punten als beloning. Het was niet evident voor de spelers om zo vaak te verliezen. We maakten de groep altijd duidelijk welke stappen ze al hadden gezet en welke ze nog moesten zetten. We mogen tevreden zijn met het proces. Het zou zonde zijn als dit geen navolging krijgt, voor meerdere clubs."

Er is voorlopig nog geen beslissing genomen over hoe 1B er volgend seizoen zal uitzien. Mogelijk keert Club NXT terug en zullen ook andere beloftenteams hun opwachting maken, maar dat is nog lang niet zeker.