'Lavia (ex-Anderlecht) maakt indruk bij Man City en mag hopen op kans'

'Lavia (ex-Anderlecht) maakt indruk bij Man City en mag hopen op kans'

25-04-2021 16:30

Manchester City heeft met Kevin De Bruyne al één landgenoot rondlopen bij de club en kon in het verleden rekenen op Vincent Kompany. Daar kan binnenkort nog eentje bijkomen in de vorm van Roméo Lavia, die enorm wordt gewaardeerd binnen de club.

The Citizens slaagden er afgelopen zomer in om Lavia weg te halen bij Anderlecht, waar hij werd gezien als één van de absolute toptalenten. Aanvankelijk wilde Man City Lavia laten uitkomen voor de U18 van de club, maar de middenvelder is inmiddels al een vaste waarde bij de U23 geworden. Die ploeg werd ook kampioen in de Premier League 2 dit seizoen.

Volgens Goal is ook Pep Guardiola stevig onder de indruk van Lavia en is de kans groot dat hij binnenkort ook een kans gaat krijgen bij de A-ploeg. In principe was het ook de bedoeling dat hij dit seizoen al af en toe mocht meetrainen met de A-kern, maar door de coronasituatie werd dat een pak moeilijker.

Lavia hoopt alvast op een kans in de toekomst. "Je moet gewoon in jezelf blijven geloven", geeft hij aan. "Wanneer je hier komt, weet je dat hier bent voor een reden", besluit Lavia.