Spaanse titelstrijd blijft onverminderd spannend na uitglijder van Real Madrid

Spaanse titelstrijd blijft onverminderd spannend na uitglijder van Real Madrid

24-04-2021 22:52
4

Real Madrid heeft in de thuiswedstrijd tegen Real Betis dure punten laten liggen in de strijd om de titel in Spanje. De hoofdstedelingen werden op eigen veld op 0-0 gehouden.

De nummer twee van La Liga kreeg met Betis de nummer zes op bezoek en dus zullen ook concurrenten Atlético Madrid, FC Barcelona en Sevilla met bovengemiddelde interesse naar de televisie hebben gekeken. Zij zagen dat De Koninklijke het moeilijk had met de groen-witte formatie van Manuel Pellegrini, die in een ver verleden ook nog trainer was bij Real.

Betis kon echter geen kansen bij elkaar voetballen en beperkte zich tot het onmogelijk maken van aanvallen van de Madrilenen. Dat lukte aardig, want echt grote kansen werden niet weggegeven en pas diep in de tweede helft viel er een doelrijpe mogelijkheid te noteren. Die was ook nog eens voor de gasten uit Sevilla: Guido Rodriguez vond Thibaut Courtois op zijn weg.

Met nog een half uur op de klok meldde Real zich eindelijk wat vaker voorin. Casemiro had kunnen scoren en in de slotfase werd er met opportunistisch voetbal nog op een winnende goal ingezet, maar ook met invaller Eden Hazard kon de Betis-muur niet geslecht worden. Na negentig minuten stond de brilstand nog altijd op het scorebord en dat was niet alleen goed nieuws voor de bezoekers, maar ook voor de overige titelkandidaten in Spanje. 

Atlético kan zondag met een uitzege bij Athletic Club de voorsprong op de stadgenoot namelijk tot vijf punten vergroten. Als Barcelona, de huidige nummer drie, de lastige uitwedstrijd bij Villarreal van zondagmiddag in winst omzet komen ze in punten gelijk met Real en hebben ze nog een wedstrijd tegoed. Sevilla, dat nu vierde staat, zou Real tot op één punt kunnen naderen. Sevilla moet dan wel winnen van Granada.