Gevecht in Waterschei: 'Onrust tussen 'fans' van Genk en Standard'

Gevecht in Waterschei: 'Onrust tussen 'fans' van Genk en Standard'

24-04-2021 13:47
14

Vrijdagavond was het even onrustig in Waterschei. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het kwam tot een confrontatie tussen 'supporters' van KRC Genk en Standard. Er viel één gewonde. 

In de buurt van de Luminus Arena doken zo'n 40-tal 'fans' van Standard op. Die kregen het gezelschap van 80 Genk 'fans'. De twee groepen vochten volgens de krant een korte en hevige strijd uit. Daarbij raakte één fan van Standard gewond. De Genk-aanhang belde blijkbaar nadien voor hem een ambulance.

De politie kwam ook tussen. Drie mensen werden gearresteerd, waarna de rust in de Genkse wijk kon terugkeren. Het voorval is een smetje op de voorbereiding van de bekerfinale waar beide clubs niets aan kunnen doen.

Genk deed er de voorbiie dagen alles aan om de fans om een positieve manier bij de match betrekken. Zo deelde de club geschenken uit, gingen de spelers op huisbezoek bij fans en versierden foto's van Genkse fans de spelersbus van de Limburgers. De spelersbus van Standard werd zaterdag door een massa volk uitgewuifd.