Toch een favoriet in de bekerfinale: Ik geef Genk 60 procent kans, Standard 40

Toch een favoriet in de bekerfinale: "Ik geef Genk 60 procent kans, Standard 40"

24-04-2021 08:41 Laatste update: 10:04
3

Ondanks corona belooft zondag een hoogdag te worden voor al wie KRC Genk of Standard Luik ademt. Beide ploegen lijken net op tijd weer in goede vorm om de bekerfinale naar zich toe te trekken. Jan Boskamp blikt graag vooruit op het duel tussen zijn ex-clubs en ziet toch een favorietje: Genk.

"Het seizoen van Genk en het seizoen van Standard kun je een beetje met elkaar vergelijken", ziet Boskamp bij Sporza niet zo gek veel verschil tussen beide elftallen. De oud-trainer wijst erop dat beide elftallen al sterke periodes hebben gekend dit seizoen, maar evenzeer met een dip te kampen kregen. Die lijken ze echter stilaan overwonnen te hebben. Zo hield Standard vorig weekend een geslaagde generale repetitie tegen K. Beerschot V.A.: 3-0.

Beide trainers mogen tevreden zijn van hun eerste maanden bij hun nieuwe club, klinkt het volgens Boskamp. "Bij Van den Brom was de bedoeling om Play-Off 1 te halen en dat heeft hij gedaan. Maar toen ze bovenaan stonden, werden de verwachtingen steeds groter. Dan hebben ze een tikje gekregen. Dat was even slikken. Leye heeft het bij Standard ook goed gedaan, ook door die bekerfinale te halen. Als ze de beker kunnen winnen en zo Europees voetbal halen, kunnen ze hun hele seizoen redden", vindt Boskamp.

"Timing is waardeloos"
Over het tijdstip van de bekerfinale is Boskamp minder te spreken. "Waardeloos", noemt hij het. Vroeger vormde de bekerfinale steevast de apotheose van het voetbalseizoen, maar de voorbije jaren valt de finale voor de start van de Play-Offs. Tot slot heeft Boskamp ook nog een voorspelling in petto. "Ik geef Genk 60% kans, Standard 40%", kijkt hij in zijn glazen bol.