Defour stopt bij KV Mechelen, maar wil graag T1 worden: Ik ben er mee bezig

Defour stopt bij KV Mechelen, maar wil graag T1 worden: "Ik ben er mee bezig"

23-04-2021 19:00 Laatste update: 19:02
3

Steven Defour (32) kondigde onlangs aan dat hij na dit seizoen stopt met voetballen. De middenvelder van KV Mechelen wil echter in de toekomst actief blijven in het voetbal. Zo is Defour al bezig met zijn plannen om ooit trainer te worden.

Op dit moment is Defour volop bezig met het behalen van de nodige diploma’s. "Ik ben er mee bezig. Samen met andere Rode Duivels volg ik het verkorte traject. Eind juni zou dat in orde moeten zijn als ik geslaagd ben. Ik ben wel van nature coachend, maar dat is toch anders dan wanneer je zelf voor een groep staat", vertelt de 52-voudig Rode Duivel bij MIDMID-Podcast.

Ondertussen gaf Defour al verschillende keren training bij de jeugd van Mechelen, al is dat – zelfs als profvoetballer – geen garantie op succes. "De eerste trainingen is dat wennen, maar gelukkig heb ik een mentor die meteen goede tips geeft. Het doel is om op termijn T1 te worden, maar daar ben ik nog lang niet."

Na een mooie carrière moet Defour na langdurig blessureleed noodgedwongen afscheid nemen als profvoetballer. In ons land voetbalde de middenvelder voor Mechelen, KRC Genk, Standard, RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC. In het buitenland maakte Defour dan weer mooie passages bij FC Porto en Burnley FC.