Tevredenheid overheerst bij Brys: Enkele spraakmakende resultaten tegen topclubs

Tevredenheid overheerst bij Brys: "Enkele spraakmakende resultaten tegen topclubs"

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 17:37do 22-04-2021 om 17:37

Oud-Heverlee Leuven was lang in de running voor Play-Off 1 en leek nadien tot de slotspeeldag rijp voor Play-Off 2, maar sloot de reguliere competitie uiteindelijk af als nummer elf. Als promovendus mag je dat eigenlijk enkel een geslaagd seizoen noemen. Dat onderstreept Marc Brys ook, al wringt er toch iets in zijn achterhoofd.

"Het seizoen kondigde zich heel moeilijk aan", blikt Brys op de clubwebsite terug op zijn laattijdige instap vorige zomer. "Dat verhaal rond de gijzeling heb ik al een paar keer verteld. In onze eerste wedstrijd overdonderde Eupen ons in alle facetten van het spel. Dat was echt een wake-up call voor zowel spelers als technische staf. Gelukkig vonden wij vrij snel een manier om competitief te zijn tegen de eersteklassers en we boekten enkele spraakmakende resultaten tegen de topclubs."

"In het slot van de competitie verloren we duidelijk dat momentum", is de OHL-coach niet blind voor de mindere resultaten in de laatste rechte lijn. "Daar moeten we lessen uit trekken, zodat we in de toekomst beter kunnen omgaan met druk en met stress. Dat neemt niet weg dat ik heel veel respect heb voor wat de groep het voorbije seizoen heeft gebracht. Vergeet toch niet dat de jongens bijna 300 trainingen afwerkten."

Gevraagd naar zijn hoogtepunten bekijkt Brys het totaalplaatje. "Het moment waarop het systeem op punt staat en iedereen weet wat zijn taken zijn binnen het geheel. Je moet als coach die groep meetrekken in een verhaal", legt hij zijn werkwijze uit. "Wanneer je voelt dat het verhaal aanslaat en iedereen aan dezelfde kar trekt, da’s een erg fijn gevoel voor een coach. Daarnaast onthoud ik uiteraard onze thuisoverwinningen tegen Club Brugge en Antwerp FC. Twee erg goeie wedstrijden die je dan ook nog eens wint tegen toppers uit onze competitie. Dat geeft enorm veel voldoening."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Mag OHL trots zijn op haar seizoen?

Ja, zeker!
75%
Ja, maar dat er iets wringt, is wel begrijpelijk
25%
Nee, het heeft een plek in de Play-Offs laten schieten
0%
(12 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws