Financial Fair Play bij Anderlecht? Dit zal bekeken moeten worden

Financial Fair Play bij Anderlecht? "Dit zal bekeken moeten worden"

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 11:00do 22-04-2021 om 11:00

Laatste update: donderdag 22 april 2021 om 11:05do 22-04-2021 om 11:05

De aandeelhouders van Anderlecht hebben woensdag een kapitaalinjectie goedgekeurd. Een opluchting voor het bestuur, maar Dries Bervoet van De Tijd weet dat dit absoluut noodzakelijk was en tempert de verwachtingen.

Het is niet zo dat Anderlecht nu toptransfers kan binnenhalen. "Peter Verbeke zal wellicht iets meer marge krijgen om de huidige talentvolle generatie langer bij de club te houden, maar dit geld is gebruikt om een put te dempen. Verbeke krijgt geen blanco cheque om spelers te kopen", verduidelijkt Bervoet bij Sporza.

Het nieuwe kapitaal moet de club weer gezond krijgen. "Het wordt vaak over het hoofd gezien, maar met deze operatie - en zeker de 25 miljoen vers kapitaal die in de club wordt gepompt - worden de tellers bij Anderlecht gewoon op nul gezet. Dat moet de club toelaten om beter te worden en de comeback aan de Belgische top van het voetbal te voltooien."

De vraag is wel of dit in orde is voor de Financial Fair Play-regels. "Er zijn nog geen details over, maar er zijn natuurlijk wel regels bij de voetbalbond. Alleen heeft de coronacrisis veel veranderd. De Pro League heeft aangegeven dat daar soepeler mee zal omgegaan worden om extra ruimte te krijgen om eventuele financiële putten door corona te dempen. Maar 25 miljoen is een groot bedrag, dus dit zal bekeken moeten worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is Anderlecht binnen drie jaar weer gezond?

Ja, sneller zelfs
37%
Ja, drie jaar zal het ongeveer duren
26%
Nee, dat zal langer duren
26%
Nee, met Anderlecht komt het nooit meer goed
11%
(658 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws