Vossen over transfer naar Club Brugge: “Ik ben er echt niet goed van geweest”

Vossen over transfer naar Club Brugge: “Ik ben er echt niet goed van geweest”

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 10:45do 22-04-2021 om 10:45

Jelle Vossen speelde eerst bij KRC Genk en na een buitenlands avontuur keerde de aanvaller terug naar België bij Club Brugge. Dat werd niet gesmaakt door de Limburgse achterban. Vossen blikt tegenover Het Laatste Nieuws terug op de situatie.

Het liep niet voor Vossen bij Burnley en een transfer kwam als geroepen. "Ja, maar ik heb wel spijt... Spijt is het verkeerde woord, want datgene wat een deel van de Genkse fans mij verwijt, klopt niet. Mijn transfer naar Club Brugge was géén opgezet spel, al begrijp ik dat dat idee leeft. Ik vertrok in Genk omdat ik absoluut die stap naar het buitenland wilde zetten en twee maanden later stond ik terug in België.”

“Ik heb begrip voor het onbegrip, maar als zij zich hadden gevoeld hoe ik mij op dat moment bij Burnley voelde, dan hadden ze ook een oplossing gezocht”, vervolgt Vossen. “Dat mijn band met de Genkse supporters door die overstap naar Brugge... ik zal niet zeggen gebroken, maar toch getoucheerd is, vind ik nog steeds heel erg. Langs mijn kant is de liefde voor Racing Genk nog steeds heel groot, ongeacht wat een deel van de supporters ervan vindt."

Grote impact
"Ja, als ik een grijze muis was geweest, dan had het zo gevoelig niet gelegen. Maar ik heb de impact van mijn transfer naar Brugge onderschat. Ik weet nog dat ik een goede kameraad van mij belde en zei: 'Je gelooft het nooit, maar ik heb in Brugge getekend.' Hij antwoordde dat ik niet wist wat ik deed en dat ik heel Genk achter mij aan zou krijgen.”

Vossen werd van alle kanten belaagd door de KRC Genk-fans. “Ik besefte dat toen niet. Maar toen het nieuws bekend raakte, ontplofte mijn Facebook. Ik zag foto's van paspoppen met mijn shirt aan een strop, truitjes van mij die verbrand werden, truitjes die werden doorgespoeld. Dat was ongezien, ik ben er echt niet goed van geweest."

Verloop van transfer
Vossen legt uit hoe alles is verlopen. "Ik kan je haarfijn uitleggen hoe het gelopen is. De dag ervoor speelden we nog met Burnley en voor die wedstrijd kreeg ik telefoon van mijn manager. 'Club Brugge, zegt dat je iets?' Zes maanden verkommeren bij Burnley of een nieuwe uitdaging aangaan bij Club Brugge, mijn keuze was snel gemaakt.”

“Het zat langs twee kanten niet goed. Alles moest heel snel gaan, dus ben ik in een privéjet naar België gevlogen om nog op tijd te zijn. En heb ik dat filmpje opgenomen. Ik snap dat dat verkeerd kan overkomen, maar met de hand op het hart, dat was vooraf allemaal niet besproken. Daar zou Burnley ook nooit aan meegewerkt hebben”, aldus Vossen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws