OFFICIEEL: De Winter slaat ander pad in, einde aan vijftien jaar profkeeper zijn

OFFICIEEL: De Winter slaat ander pad in, einde aan vijftien jaar profkeeper zijn

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 15:36wo 21-04-2021 om 15:36

Yves De Winter hangt zijn handschoenen aan de wilgen. Op zijn 33e ziet de doelman er geen graten meer in om nog verder te gaan als prof. Voor het zwarte gat hoeft hij niet te vrezen, want er staat hem al een nieuwe uitdaging te wachten.

Via zijn eigen Facebook-profiel heeft De Winter zijn pensioen zelf aangekondigd. Na vijftien jaar als profvoetballer slaat onze landgenoot een andere weg in. Hij gaat aan de slag bij Van Havermaet, een boekhoudkundig kantoor uit Limburg. Dat belooft hij met dezelfde passie te doen als tijdens zijn voetbalcarrière. Niettemin hoopt de geboren Lierenaar nog een leuke club te vinden op een lager niveau.

Het profvoetbal, dat wordt echter definitief verleden tijd. De Winter brak door bij KVC Westerlo, waar hij tussen 2007 en 2011 een vaste waarde onder de lat was. Zijn uitstekende prestaties leidden tot een transfer naar Nederland, eerst bij De Graafschap, nadien bij AZ. Daar mocht hij echter geen enkele keer aantreden in de Eredivisie ...

In 2015 besloot De Winter dan ook terug te keren naar ons land, maar sindsdien was hem slechts een lot als vervanger beschoren. Via Sint-Truiden en KSV Roeselare kwam hij uiteindelijk bij Royal Antwerp FC terecht, voorlopig zijn laatste club. Na twee jaar Bosuil, met geen enkele speelminuut tot gevolg, was hij sinds vorige zomer transfervrij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws