Juventus begraaft Super League en laat ander geluid horen dan andere oprichters

Juventus begraaft Super League en laat ander geluid horen dan andere oprichters

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 14:00wo 21-04-2021 om 14:00

Juventus erkent via de officiële kanalen dat de Super League ten dode is opgeschreven. Het statement van de Italiaanse grootmacht roept echter ook vragen op.

Juventus slaat een andere toon aan dan de negen Super League-oprichters die zich al terugtrokken. 'We zijn op de hoogte van het verzoek en de intenties die door bepaalde clubs zijn geuit om zich terug te trekken uit het project, hoewel de noodzakelijke procedures nog niet zijn voltooid', luidt de verklaring.

'In deze context, hoewel Juventus overtuigd blijft van de sportieve, commerciële en juridische meerwaarde, is de club van mening dat er momenteel beperkte kansen zijn om het project te voltooien in de oorspronkelijke vorm. Juventus zal zich blijven inzetten voor de waarde van het bedrijf en de totale voetbalindustrie.'

De ineenstorting van de Super League is een klap voor Juventus-baas Andrea Agnelli. Hij was een belangrijk voorvechter van de omstreden plannen. Tijdens de hectische dinsdagavond gingen er ook berichten rond dat Agnelli zou opstappen bij Juventus. De uittredend kampioen van Italië heeft dit echter ten stelligste ontkend.

Van de twaalf Super League-oprichters zijn er nu nog maar twee over: alleen FC Barcelona en Real Madrid lieten nog niets horen. Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur, Internazionale en AC Milan gingen Juventus de laatste 24 uur voor.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws