‘Meer bezwaren tegen komst stadion Cercle, ook van Gheysens (Antwerp)’

‘Meer bezwaren tegen komst stadion Cercle, ook van Gheysens (Antwerp)’

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 08:15wo 21-04-2021 om 08:15

Het Laatste Nieuws meldt dat er meerdere bezwaren zijn ingediend tegen de plannen voor een voetbalstadion langs de Blankenbergse Steenweg in Brugge. Het project gaat om een nieuw stadion voor Cercle Brugge.

‘Tijdens het openbaar onderzoek van het GRUP Blankengse Steenweg dienden dezelfde tegenstanders als voordien een bezwaar in. Onder hen, volgens onze informatie, ook Paul Gheysens van Ghelamco en voorzitter van Antwerp. Hij is eigenaar van een perceel in dat Brugse landbouwgebied’, klinkt het. Ook vzw Groen wil de gronden liever voor de landbouw houden en dient ook een bezwaarschrift in.

De Raad van State zal zich zo weer moeten vergewissen over het dossier. Dat kan opnieuw enkele maanden in beslag nemen. “Er zijn twee scenario’s”, vertelt Brugs schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V). “Ofwel verklaart de Raad van State de bezwaren ongegrond en kunnen we eindelijk écht vooruit. Dat zou betekenen dat de spade snel in de grond kan. Het tweede scenario is veel minder rooskleurig.”

Als de bezwaren worden gevolgd lijkt het stadiondossier gedoemd om te mislukken. “Als de Raad van State bezwaren zou volgen, dan staan we hélemaal nergens. Dan moeten we van nul herbeginnen. Ik weiger te geloven in die versie. Want er is geen back-upplan. Nergens in Brugge ligt er nog grond waar we een voetbalstadion voor Cercle Brugge en een bedrijventerrein kunnen realiseren.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws