Waasland-Beveren (weer) ontsnapt: Getoond dat wij thuishoren in 1A

Waasland-Beveren (weer) ontsnapt: "Getoond dat wij thuishoren in 1A"

20-04-2021 13:30
5

Speelt Waasland-Beveren ook volgend seizoen in 1A? Het verzekerde zich op de laatste speeldag in ieder geval nog van barrages. CEO Antoine Gobin (32) vindt dat zijn team 1A verdient. 

"Of ik tevreden ben over ons seizoen? Het doel is om het behoud in 1A af te dwingen. Op 8 mei zullen we weten of ons doel bereikt is", zo geeft Gobin aan bij Het Nieuwsblad. "De afgelopen 34 wedstrijden mogen we nu vergeten. Er resten ons nog twee matchen. Wat er dit seizoen goed liep? We hebben altijd gevochten en hebben de hoop nooit opgegeven. Wat er beter kan? Die analyse wil ik pas op het einde van het seizoen maken."

De laatste weken waren alvast hoopgevend. "Met die mentaliteit en dat strijdershart hebben we alle kansen van de wereld om in 1A te blijven. Want we verdienen het om op het hoogste niveau te blijven. We hebben getoond dat we in 1A thuishoren. Maar zoals Nicky Hayen gezegd heeft: we hebben nog niets in handen. We hebben onszelf alleen twee extra matchen geschonken om het behoud te verzekeren."

Waasland-Beveren zal hoe dan ook nog een tijdje in spanning zitten. De barragewedstrijden tegen Seraing worden pas afgewerkt op 1 en 8 mei.