Waasland-Beveren ontsnapt op slotspeeldag en mag zich opmaken voor Seraing

18-04-2021 19:54
43

Waasland-Beveren leeft nog. Op de slotspeeldag wist het met 1-2 te winnen van Oud-Heverlee Leuven. Terwijl Moeskroen verloor van Club Brugge. Waasland-Beveren moet zich nu proberen te handhaven in de Jupiler Pro League tegen Seraing, dat kan promoveren.

Voor de laatste speeldag van de reguliere competitie wist Waasland-Beveren dat het maximaal rechtstreekse degradatie kon vermijden. Het had haar lot niet in eigen handen. De Waaslanders moesten immers hopen dat Royal Excel Moeskroen verloor bij Club Brugge en zelf moest het winnen van Waasland-Beveren. Op Den Dreef had Waasland-Beveren dus maar één opdracht, aanvallen.

De jongens van Hayen speelden dan ook met het open vizier. In de beginfase stak Waasland-Beveren via Sowah een paar keer het hoofd aan het venster. Het vroege openingsdoelpunt kwam er niet, maar Waasland-Beveren bleef op zoek gaan naar de 0-1. Uiteindelijk kwam die er na een halfuur. Schryvers bediende Verstraete en bezorgde Waasland-Beveren een voorsprong en hoop.

Aan de rust kreeg Waasland-Beveren geen goed nieuws te horen. Moeskroen stond immers nog op 0-0 in het Jan Breydelstadion. De grootste opdoffer kwam er evenwel meteen na de rust. Schrijvers zorgde voor de gelijkmaker. Om het nog erger te maken voor de Waaslanders kregen ze te horen dat Moeskroen op voorsprong was geklommen tegen Club Brugge.

Gelukkig voor Waasland-Beveren zette Blauw-Zwart de scheve situatie recht en zou een eigen overwinning weer de zeventiende plaats opleveren. Met nieuwe moed begonnen de Waaslanders op zoek te gaan naar een nieuwe voorsprong. Na 66 minuten was het van dat. Opnieuw Verstraete liet de bezoekers juichen. Daarna was het de zege over de streep trekken en luisteren naar de uitslag in het Jan Breydelstadion. Waasland-Beveren hield vol en hoorde uiteindelijk dat Club Brugg het met 4-2 haalde van Moeskroen. Les Hurlus zakken dus. Waasland-Beveren mag zich opmaken voor een confrontatie met Seraing.