Duidelijke taal: Ik zou ooit graag trainer worden van Anderlecht

Duidelijke taal: "Ik zou ooit graag trainer worden van Anderlecht"

16-04-2021 11:00 Laatste update: 11:29
12

Anderlecht heeft zondag een punt nodig tegen STVV voor Play-Off 1, maar kan ook hulp krijgen van ex-coach Yves Vanderhaeghe. Als die met Cercle Brugge iets pakt tegen KV Oostende, mag Anderlecht zelfs verliezen. Vanderhaeghe denkt echter niet dat Anderlecht dat nodig heeft.

"Waar spelen ze, op Sint-Truiden? Denk je dat ze daar nog iets zullen laten liggen? Maar ik denk vooral dat we ons supersterk zullen voelen in Oostende nadat we twee keer met tien man wonnen", laat hij weten bij Het Laatste Nieuws.

Vanderhaeghe draagt Anderlecht nog een warm hart toe. "Anderlecht heeft mij veel gegeven in mijn sportieve carrière. Maar ik ben voor Cercle, net zoals ik voor Kortrijk was. Natuurlijk zou ik ooit graag trainer van Anderlecht worden - je moet als trainer ambitie hebben. Maar of ze winnen of verliezen, dat maakt mij niet uit."

Tegen KV Oostende wil hij hoe dan ook een topprestatie neerzetten. "Ik win wel graag tegen mijn ex-ploegen, waar de supporters mijn werk geapprecieerd hebben. Dan zeggen ze misschien: Yves heeft het hier toch maar weer gedaan", lacht de coach.