'De integratie van belofteploegen in 1B zit muurvast na dreigement van Gent'

'De integratie van belofteploegen in 1B zit muurvast na dreigement van Gent'

14-04-2021 12:17 Laatste update: 12:22
32

De naderende uitspraken van de Licentiecommissie hebben niet alleen een invloed op Eerste Klasse A, ook in Eerste Klasse B is de spanning te snijden. Voorlopig is het koffiedik kijken hoeveel clubs daar überhaupt zullen aantreden volgend seizoen. Daar zitten onder meer Royal Excel Moeskroen, Excelsior Virton en KAA Gent voor veel tussen.

Terwijl Moeskroen waarschijnlijk geen licentie behaalt en een eventuele degradatie een impact zou hebben op de samenstelling van 1B, blijft ook Virton voor onduidelijkheid zorgen, weet Het Laatste Nieuws. De Ardennezen werden vorig jaar uitgesloten van profvoetbal, maar strijden nog steeds juridisch verder om hun plekje opnieuw in te nemen. Afhankelijk van die twee clubs kan 1B straks misschien geen acht, maar slechts zeven of zelfs zes teams tellen.

Zes, dat is wel erg weinig. Een uitgelezen kans voor de Belgische topclubs om hun belofteploegen toch te laten meedoen, in navolging van Club NXT? Daar wil KAA Gent dan weer een stokje voor steken. 'De integratie van beloftenploegen in 1B zit muurvast. Dat is het geval sinds AA Gent heeft gedreigd naar de Belgische Mededingingsautoriteit te trekken als hun U23 niet zouden mogen aantreden maar die van Club, Anderlecht, Genk en Standard wel', schrijft HLN daarover.

Die patstelling levert voorlopig vooral enorm veel onduidelijkheid op. Aangezien er geen beweging zit in het dossier rond de belofteploegen, lijkt het er erg op dat het avontuur van Club NXT bij de profs slechts tot één jaar beperkt blijft.

No Poll