Wild transfergerucht: Dortmund wil gouden Bayern- en Mannschaft-duo herenigen

Wild transfergerucht: Dortmund wil gouden Bayern- en Mannschaft-duo herenigen

11-04-2021 23:35
1

Jérôme Boateng moet in de laatste weken van het seizoen nadenken over zijn sportieve toekomst: de 32-jarige verdediger kreeg deze maand te horen dat hij na tien jaar Bayern München mag vertrekken bij Der Rekordmeister. Mogelijk gaat hij een saillante binnenlandse transfer maken.

Borussia Dortmund denkt serieus na over de komst van Boateng, meldt het medium Sportbuzzer. BVB beschikt over een talentvolle selectie, maar is op zoek naar ervaren spelers die hun jonge collega's aan kunnen sturen. De financiële wensen van Boateng zouden wel een struikelblok kunnen zijn: de centrale verdediger verdient bij Bayern naar verluidt twaalf miljoen euro per jaar en Borussia Dortmund dreigt komend seizoen de Champions League en bijbehorende miljoenen mis te lopen.

Mocht Boateng inderdaad naar de rivaal verkassen, dan wordt hij herenigd met Mats Hummels. De twee vormden tussen 2016 en 2019 het centrale duo van Bayern, waarna Hummels terug werd gehaald van Dortmund. Daarnaast speelden de twee talloze keren samen voor de nationale ploeg en vormden ze het fundament onder de WK-winnende Mannschaft van 2014.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie