Vercauteren: Helemaal niet de kwaliteit om Anderlecht in problemen te brengen

Vercauteren: "Helemaal niet de kwaliteit om Anderlecht in problemen te brengen"

05-04-2021 23:25
8

Hij had hem ongetwijfeld dolgraag gewonnen, maar Frank Vercauteren trok duidelijk aan het kortste eind tegen zijn ex-pupil Vincent Kompany. Een verdedigend Royal Antwerp FC kon nauwelijks iets tonen en ging met zware 1-4-cijfers de boot in tegen RSC Anderlecht. Vercauteren gaf zijn verlies ruiterlijk toe.

"We moeten vooral naar onszelf kijken", ging de trainer zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg bij Sporza. "We hadden vandaag helemaal niet de kwaliteit die nodig was om Anderlecht in de problemen te brengen. Anderlecht putte ook vertrouwen uit de voorsprong, dan zie je ook hun talent en mogelijkheden. Als je na de 1-0 niet meer doet wat je moet doen, dan sta je open voor een afstraffing."

"Anderzijds zijn we vandaag geklopt door een betere ploeg, zonder discussie", aldus Vercauteren. "We moeten geen excuses zoeken, we hadden individueel en collectief niet de kwaliteit om aanwezig te zijn. Qua impact, intensiteit en scherpte hadden we vanaf het begin problemen. We waren helemaal niet op niveau."

Hoe hard de nederlaag ook mag aankomen, in het klassement is er zeker geen man overboord. "Play-Off 1? Als we de kwaliteit niet hebben, kunnen we overal nog in de problemen komen", waarschuwt Vercauteren niettemin. "Het wordt nog heel moeilijk, zo zit de Belgische competitie in elkaar. Maar we hebben het nog altijd in eigen handen."