Balikwisha is hard voor Standard: “Dat was een schande voor de club”

Balikwisha is hard voor Standard: “Dat was een schande voor de club”

05-04-2021 09:26
3

Standard Luik deed een goede zaak na de overwinning tegen KAA Gent (2-1). De Rouches stonden er slecht voor, maar de drie punten deden deugd. Dat zag ook topscorer William Balikwisha.

KAA Gent kwam op voorsprong tegen Standard, maar de Rouches zetten die scheve situatie recht in de tweede helft. “In de eerste helft zochten we naar ons beste spel, maar KAA Gent zette veel druk. In de tweede helft deden we het beter, en hebben we elkaar makkelijker gevonden", citeert Het Nieuwsblad de aanvaller van Standard.

Balikwisha is momenteel de topscorer van De Rouches. “Ik had nooit gedacht topscorer te zijn van deze ploeg, het is ongelofelijk. Ik mis weinig, want ik ben zeer kalm en ik stresseer niet voor doel. Als Carcela de bal had, wist ik dat ik moest blijven waar ik was. Toen zag hij mij, en dat was het perfecte moment om te vertrekken. Ik panikeerde niet, en scoorde zo de 2-1.”

“We hadden nog drie matchen te spelen, en we wilden zoveel mogelijk winnen. We moeten ons kwalificeren voor Play-Off 2, want op de twaalfde plaats staan, was echt een schande voor deze club. We bekijken nu match per match. We zijn nog jong, maar op het terrein bestaat er geen leeftijd meer. Je moet klaar zijn, want anderen kunnen zomaar jouw plaats innemen”, aldus Balikwisha.