'Als hij niet wordt opgeroepen heeft Engeland wel een extreem sterke selectie'

'Als hij niet wordt opgeroepen heeft Engeland wel een extreem sterke selectie'

03-04-2021 13:00

Liverpool-manager Jürgen Klopp begrijpt niet waarom Trent Alexander-Arnold niet werd opgeroepen voor de afgelopen interlandperiode van de Engelse nationale ploeg. De rechtsback van Liverpool werd buiten de selectie van bondscoach Gareth Southgate gelaten.

Zo miste de 22-jarige verdediger de WK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino, Albanië en Polen (die Engeland overigens allen wist te winnen, red.). Klopp snapt niet dat Alexander-Arnold geen deel uitmaakte van de selectie. "Als hij niet in de selectie zit dan moet Engeland wel een extreem goede selectie hebben", vertelt Klopp aan de BBC.

Southgate koos tijdens de interlandperiode voor Kyle Walker (Manchester City), Kieran Trippier (Atlético Madrid) en Reece James (Chelsea). "Ik was verbaasd toen hij geen oproep kreeg. Ik respecteer de beslissing, natuurlijk doe ik dat. Maar begrijpen doe ik het niet", vervolgt Klopp. "Trent was ik de laatste twee seizoen toch één van de beste rechtsbacks van de wereld. Dat is de waarheid en dat was hij op zeer jonge leeftijd."

"Hij startte dit seizoen moeizaam vanwege een coronabesmetting, maar daarna heeft hij weer zijn waarde getoond. Voor mij is hij een van de stabiele factoren in mijn elftal en bovendien vaak één van de uitblinkers", sluit Klopp af.