8-0 baat niet: Ik vind Rode Duivels momenteel geen favoriet om het EK te winnen

8-0 baat niet: "Ik vind Rode Duivels momenteel geen favoriet om het EK te winnen"

31-03-2021 09:44
27

De Rode Duivels zijn hun queeste richting het WK in Qatar begonnen met een zeven op negen. Na roestige prestaties tegen Wales (3-1) en Tsjechië (1-1) veegde ons land de vloer aan met het zwakke Wit-Rusland: 8-0. René Vandereycken werd niet bepaald warm van de voorbije interlands.

Laat ik maar met de deur in huis vallen. Op dit moment vind ik België geen favoriet om in juli het EK te winnen", opent de oud-bondscoach met een boude uitspraak bij Het Nieuwsblad. "In mijn ogen is Frankrijk de absolute topfavoriet. Als de Rode Duivels nu tegen het B-elftal van Frankrijk zouden spelen, weet ik niet of ze zouden winnen – zo sterk is de Franse bank en zelfs tribune."

"Net onder Frankrijk zet ik Duitsland, Spanje, Italië en Engeland", somt Vandereycken verder op. "Allemaal landen die aan het groeien zijn. Ik heb moeite om België zelfs bij dié landen te zetten, want zuiver op papier hebben die meer kwaliteit. België is nog altijd een behoorlijke kanshebber, maar ik vind het allemaal iets minder fris en verrassend dan drie jaar geleden."

"Ik zeg dit ook op basis van het spelpeil tegen Wales en Tsjechië, al vind ik dat Courtois gelijk heeft als hij zegt dat we niet moeten panikeren of dramatiseren", nuanceert de Limburger wel. "Ik geef België nog altijd kans om de komende maanden weer de aansluiting met die andere landen te maken. Maar dan gaan er wel een aantal dingen, een aantal details moeten veranderen."