‘Alle respect voor de carrières van Vertonghen en Alderweireld, maar…’

‘Alle respect voor de carrières van Vertonghen en Alderweireld, maar…’

30-03-2021 18:00
10

De selectie van de Rode Duivels wordt een dagje ouder en daar valt vooral in de verdediging iets van te merken. Vaste waardes Toby Alderweireld en Jan Vertonghen lijken wat van hun pluimen te zijn verloren. Althans zo oordeelt Stephan Keygnaert in Het Laatste Nieuws.

‘Zowel Vertonghen als Alderweireld waren in Praag heel erg matig’, opent Keygnaert zijn betoog. ‘Geen kwaad woord over hun carrières, het zijn beide monumenten uit het Belgische voetbal. Maar, u ziet ook wat wij zien…Ze voetballen met twijfels, zonder persoonlijkheid.’

De vraag is natuurlijk of dat door de slechte vorm, de leeftijd of een combinatie van dat alles komt? ‘Pepe is ook al 38 jaar oud maar die speelt wel de kwartfinales van de Champions League. Alderweireld is nog steeds maar 32 jaar oud, dat hoeft dus niet carrière bedreigend te zijn. Tegen Tsjechië was hij echter zichtbaar zichzelf niet’, valt er te lezen in Het Laatste Nieuws.

‘Vertonghen haalt volgens zwartkijkers dan weer al sinds het najaar zijn gebruikelijke niveau niet meer. Zowel Vertonghen als Alderweireld zijn echter tornooibeesten, misschien komt het dus toch nog goed’, besluit Keygnaert op een positieve noot.