Geduld is een mooie deugd: 496 dagen na laatste cap is Vermaelen weer Rode Duivel

Geduld is een mooie deugd: 496 dagen na laatste cap is Vermaelen weer Rode Duivel

24-03-2021 22:12

De Rode Duivels hebben hun zoektocht naar een ticket voor het WK 2022 officieel afgetrapt, mét Thomas Vermaelen tussen de lijnen. Dat de ouderdomsdeken er nog eens bij was in dienst van de nationale ploeg, is al een halve eeuwigheid geleden. Bijna 500 dagen, zo blijkt!

Zo'n anderhalf jaar geleden, 496 dagen om precies te zijn, mocht Vermaelen voor het laatste het rode shirt van de Duivels aantrekken. Op 16 november 2019 stond hij aan de aftrap bij de verplaatsing naar Rusland in het kader van de EK-voorronde. De 1-4-overwinning zal ongetwijfeld nog in zijn geheugen zitten, te meer omdat er sindsdien geen selectiebrief meer kwam.

Dat had overigens niet noodzakelijk met zijn helaas vertrouwde blessureleed te maken, maar de voorbije maanden was het coronavirus de spelbreker. In het voorjaar van 2020 werden enkele interlands afgelast, nadien weigerde Japan om Vermaelen naar Europa te laten afreizen. Deze keer wist zijn club, Vissel Kobe, dan toch een uitzondering te verkrijgen.

Daardoor kreeg Vermaelen tegen Wales de kans om zijn 79e officiële interland uit zijn carrière af te werken. Overigens duurde die slechts één helft: bij de rust bracht Roberto Martinez Jason Denayer in de plaats van de 35-jarige routinier, hoogstwaarschijnlijk uit voorzorg.