Bale kijkt uit naar Rode Duivels: “Niet altijd het beste team wint in voetbal”

Bale kijkt uit naar Rode Duivels: “Niet altijd het beste team wint in voetbal”

23-03-2021 17:13
1

De Rode Duivels nemen het morgenavond op tegen Wales voor de WK-kwalificatiepoule. Sterspeler Gareth Bale kijkt uit naar de confrontatie en sprak over de wedstrijd.

Iedereen herinnert uiteraard nog de 3-1 nederlaag van de Rode Duivels tegen Wales op het EK 2016. “Tegen België hebben we in het recente verleden successen behaald. Op het EK toonden we een groter verlangen naar en geloof in de zege, denk ik. En in voetbal wint niet altijd het beste team. Maar het verleden telt niet voor de toekomst", citeert Het Nieuwsblad Bale.

Bale weet dat Wales niet veel de bal zal hebben en met een verdedigende ingesteldheid zal moeten spelen. “Het wordt een moeilijke wedstrijd morgen", gaat de huurling van Tottenham Hotspur verder. "België heeft een goed team met enkele fantastische aanvallende spelers. Wanneer we tegen hen spelen, weten we dat we veel zullen moeten verdedigen en dat we vaak de bal niet zullen hebben.”

Wales droomt van het WK. “We dromen er echt van om het WK te spelen met Wales. We zullen er deze campagne alles aan doen. Ik ben al vijftien jaar international en daarin heb ik Wales echt zien groeien. Recent plaatsten we ons voor twee EK’s, nu willen we ons voortdurend kwalificeren voor grote toernooien. Het is misschien de laatste kans voor de generatie van mij en Joe Allen om ons te plaatsen voor een WK.”