Anderlecht wil weer aan Belgische top meedraaien, ook Neerpede krijgt evaluatie

Anderlecht wil weer aan Belgische top meedraaien, ook Neerpede krijgt evaluatie

21-03-2021 10:44
3

Bij RSC Anderlecht heeft men het al even moeilijk om prijzen te pakken. De laatste titel dateert van 2017, de laatste beker inmiddels al van 2008. Toch blijft de club ambitieus en wil men snel weer voor de titels gaan.

"We willen aan de Belgische top meedraaien", is CEO Jos Donvil duidelijk in Het Laatste Nieuws. "Dat verandert niet omdat er tijdelijk minder middelen zijn, maar het maakt de job van onze scouts niet makkelijker", geeft hij aan. "Het wordt voor Peter Verbeke en Vincent Kompany keihard werken om de volgende jaren onze eigen opgeleide spelers beter te maken en hen te omkaderen met ervaring."

Anderlecht rekent op de talentvolle jeugdacademie en wil die academie ook één van de beste in het land blijven houden. "We maken op dit moment een grondige evaluatie van Neerpede om ons concurrentieel voordeel te behouden", zegt Donvil.

"We mogen niet achterover leunen, want alle eersteklassers zetten stilaan in op eigen talenten. We moeten ons model blijven optimaliseren", aldus de CEO van Anderlecht.