Kompany over transfers bij Anderlecht: Dat zou ook probleem zijn

Kompany over transfers bij Anderlecht: "Dat zou ook probleem zijn"

19-03-2021 13:00 Laatste update: 13:04
3

De wintertransfers van Anderlecht brengen voorlopig geen meerwaarde. Abdoulay Diaby, Jacob Bruun Larsen en Majeed Ashimeru zetten zich niet door. Vincent Kompany heeft begrip voor die situatie, want Anderlecht heeft het financieel lastig. 

"Weet je, we zijn zonder middelen naar de wintermercato getrokken", zo vertelt Kompany aan Het Laatste Nieuws. "Dan is het normaal dat je geen speler gaat halen die vijf keer beter is dan El Hadj, Verschaeren of Sambi Lokonga. Dat zou eveneens een probleem zijn."

Kompany probeert de situatie nog van de zonnige kant te bezien. "Er zijn tenminste spelers bijgekomen die me als coach meer opties geven. Een pluim voor de scouting wat dat betreft."

Sterke transfers of niet, Anderlecht zet nog alles op alles voor Play-Off 1 na de bekeruitschakeling. "Die match was zeer belangrijk voor ons. Dus ja, het heeft pijn gedaan. Maar net uit zo'n opdoffers moet je motivatie halen en dat heb ik ook gezien op training. Mijn instelling is: als je iets verliest, moet je het zien terug te pakken. In de beker kan dat dit seizoen niet meer. Maar Play-Off 1 halen om revanche te kunnen nemen tegen Genk, is nog een extra motivatie."