Broos geeft raad aan Kompany: Hij is meerwaarde voor Anderlecht

Broos geeft raad aan Kompany: "Hij is meerwaarde voor Anderlecht"

19-03-2021 11:30
25

Steeds meer ex-spelers van Anderlecht scharen zich achter een terugkeer van Adrien Trebel. Na Walter Baseggio en Marc Degryse volgen nu ook Hugo Broos en Nordin Jbari. Allebei hopen ze hem snel terug in de basis te zien. 

"Als Trebel honderd procent fit is is hij altijd een meerwaarde voor dit Anderlecht", aldus Broos bij Het Nieuwsblad. "Hij is agressief, recupereert ballen en kan ook nog eens goed voetballen. Sambi Lokonga zou er ook beter van worden met Trebel naast hem. Hij brengt de ervaring en de agressie die Anderlecht nu goed kan gebruiken."

Jbari heeft dezelfde mening. "Volgens mij is Trebel de man die Anderlecht kan helpen in de laatste rechte lijn naar Play-Off 1. Al zou ik hem wel lager zetten, naast Sambi Lokonga. Hij is iemand die vaart in het spel kan brengen en brengt aanvallend meer bij dan Cullen. Volgens mij is hij ook een extra troef in de opbouw en bovendien brengt hij ook de grinta die Anderlecht goed kan gebruiken."

Of Vincent Kompany naar die raad gaat luisteren is twijfelachtig. Maandag gaf hij nog aan dat Trebel een positieve impact had tegen KRC Genk, maar dat hij al zijn keuzes maakt in functie van de ploeg.