KV Kortrijk-voorzitter Verhelst stapt uit Pro League: “Ik ben gedegouteerd”

KV Kortrijk-voorzitter Verhelst stapt uit Pro League: “Ik ben gedegouteerd”

18-03-2021 14:33
17

De Pro League blijft de gemoederen bezighouden, of het nu over extra belofteteams in 1B gaat of de BeNeLiga. Nu stapt KV Kortrijk-voorzitter Ronny Verhelst ook uit de Raad van Bestuur.

Verhelst heeft zijn ontslag ingediend als lid van de Raad van Bestuur van de Pro league na de discussie over meer belofteclubs in 1B en de verlenging van een competitie met 18 clubs. “Dit is de druppel, de Pro League is onwerkbaar”, zegt Verhelst aan Het Nieuwsblad. “Zetelen in de raad van bestuur heeft weinig zin want die heeft geen beslissingsmacht. Ze zijn ook met te veel. Het is een praatbarak.”

“Maar het gaat verder. Ik ben gedegouteerd hoe het eraan toe gaat. Er kan niet gewerkt worden en zo gaat het met ons voetbal bergaf. In vergelijking met de tijd dat ik voorzitter was, zitten er ook veel minder consensusfiguren. Iedereen denkt alleen aan zichzelf. Men noemt de Pro League een belangenvereniging, voor mij is het een eigenbelangenvereniging”, aldus Verhelst.

Eerder stapte ook al Vincent Mannert vrijwillig op. Verhelst was tussen 2012 en 2013 met succes voorzitter van de verzameling van profclubs, maar heeft er nu aldus ook genoeg van.