Vanzeir blikt terug op 'gedwongen' vertrek bij KRC Genk: Een donkere periode

Vanzeir blikt terug op 'gedwongen' vertrek bij KRC Genk: "Een donkere periode"

Gepubliceerd: woensdag 17 maart 2021 om 23:15wo 17-03-2021 om 23:15

Union Sint-Gillis mag zich opmaken voor een seizoen in Eerste Klasse A na de glansrijke promotie in Eerste Klasse B. In het schitterende seizoen kon Union rekenen op Dante Vanzeir, die bij KRC Genk nog te boek stond al een groot talent. Doorbreken bij Genk zat er echter nooit in.

Vanzeir werd bestempeld als een groot talent bij Genk, maar wist niet door te breken. Hij werd door de Limburgers afgelopen zomer zelfs in de C-kern gezet en trok uiteindelijk naar Union. "Voor Genk spelen zit er wellicht niet meer in, maar ik wil enkel de mooie herinneringen onthouden. Wanneer je inziet dat je geen toekomst hebt bij een club, dan moet je vertrekken", zegt Vanzeir bij Sport/Voetbalmagazine.

"Ik heb een zware maand meegemaakt toen Genk mij naar de C-kern doorstuurde om er met de jeugd mee te trainen. Ik heb niet afgegeven, want er was interesse van andere clubs en ik wilde klaar zijn in geval van een transfer. Ik trainde toen enkel voor mezelf. Uiteindelijk was dat een donkere periode waar ik door moest", klinkt het.

Ondanks die slechte periode bij Genk is Vanzeir ook niet kwaad op de club. "Helemaal niet. Ik kreeg de mogelijkheid om er uit te groeien tot profvoetballer en dat wil ik onthouden", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws