Boone: Club heeft de voorbije tien jaar een fantastisch parcours gereden

Boone: "Club heeft de voorbije tien jaar een fantastisch parcours gereden"

17-03-2021 17:36 Laatste update: 17:41
3

Club Brugge blijft groeien, niet alleen sportief maar ook extrasportief probeert de landskampioen zich te blijven ontwikkelen. Daarom trekt Blauw-Zwart volgende week naar de beurs. Vincent Mannaert, Bart Verhaeghe en Jan Boone gaven een interview met de Tijd over hun businessmodel Club Brugge.

Vanaf volgende week kunnen supporters en investeerders aandelen kopen van het bedrijf Club Brugge. Bart Verhaeghe ziet deze beursgang dan ook niet enkel als een voetbalploeg die op de beurs gaat. "We zijn de grootste eventorganisator van het land. We organiseren minimaal 25 keer per jaar een event met 30.000 toeschouwers. In totaal gaat dat om 750.000 mensen. Ons model is steviger dan bijvoorbeeld een Kinepolis", luidt het.  "Leg onze rekening gerust naast die van bedrijven actief in entertainment of de eventbusiness. Club ondervindt minder hinder van het coronavirus dan veel van die bedrijven", vertelt Verhaeghe aan de Tijd.

Verhaeghe en Boone verklaren ook waarom Club precies naar de beurs trekt. "We zetten het platform nu open voor investeerders en fans. Voor ons het startpunt voor een nieuw fantastisch verhaal de komende tien jaar", vertelt Boone. Ook Verhaeghe legt uit waarom precies.  "Waarom duur geld ophalen als het goedkoop kan? De beursgang opent perspectieven om op de kapitaalmarkt schulden aan te gaan. Dat is goedkoper dan aandelen uitgeven. Dat nieuw geld zou niet veel aarde aan de dijk zetten om onze strategie verder te realiseren. We zijn een zelfbedruipend bedrijf met veel cash dat al zijn investeringen tot nu zelf heeft gedragen", aldus Verhaeghe aan de Tijd.